Macie jakieś porady na wilczy głód? Po tej redukcji mam naprawdę ochotę na wszystko.. Spozywam sporą ilość błonnika i staram się jeść produkty o niskim IG. Podobno zwiększenie ilości tłuszczy może pomóc, a jeśli tak to o ile?
Ja bym tego nie jadła:-D Primo, nie wiadomo jak zareaguje układ pokarmowy na taka ilośc błonnika. Secundo, warzywa jemy po to, zeby czerpać z nich także witaminy. Ale częśc tych wrednych witamin (ADEK) jest rozpuszczalna w tłuszczach. Czyli jemy sobię tę marchewkę i jakbyśmy jej nie zjedli, bo się witamina A nie przyswoi. Tertio, ale to kwestao [...]
oczywiscie strona jest mi znana i ona nie pokazuje takich informacji o jakie pytalem. jedyne czego mozna sie na niej dowiedziec to ilosc blonnika oraz podzial na dwucukru i cukry proste. tak wiec nie uzyskam na niej odpowiedzi na moje pytanie
Grzyby są ciężkostrawne przedewszystkim, wystarczy 200 g różnych warzywek w każdym posiłku żeby zachować równowagę zasadową jeśli jesz "normalne" ilości mięsa oraz dostarczyć wystarczającą ilość błonnika. Pamiętaj by nie jeść na przykład świeżych ogórków wraz z pomidorem bo wtedy pozbawiasz się witaminy C bodajrze.
MalcerzV3 zauważ że artykuł który podałeś mówi i negatywnych skutkach spożycia warzyw w mega ilościach. Wiadomo że każdy ma jakieś swoje nietolerancje pokarmowe w tym i na warzywa. Jedni nie mogą spożywać warzyw strączkowych i kapustnych bo mają po nich wzdęcia, drudzy nie mogą dużych ilości warzyw na surowo gdyż duża ilość błonnika i kwasów [...]
Wpisuj produkty gotowe - nie po obróbce termicznej. Wyrzuć masło śmietankowe na rzecz prawdziwego masła, patrz aby w składzie był tłuszcz mleczny min. 82%. Owoce jak najbardziej mogą się znaleźć w godzinach wieczornych bowiem ulokowałbym je jednak w ciągu dnia np: na deser. Oczywiście nie samym bananem człowiek żyje, masz szeroką paletę [...]
W skrobiowych produktach (ryż, ziemniaki, makaron, jakieś ziarna, kasze) po ugotowaniu i wystudzeniu powstaje skrobia oporna - był jakiś art o tym. Żołądek jej nie trawi, ale jest pożywką dla bakterii jelitowych. Taki ryż jest mniej kaloryczny, niż ciepły , świeży, ale po zjedzeniu można być po prostu głodnym, a przy wrażliwym układzie pokarmowym [...]
stawiam na zle odzywianie i problemy z gazami i zalegajacymi resztkami pokarmowymi w jelitach;-) postawilbym na zwiekszona ilosc blonnika w diecie. oraz skorygowania diety przez naszych specjalistow na SFD w dziale odzywianie.
skalar zgadzam się z Tobą... ale tylko po części bo teoretycznie masz rację że są one nam niepotrzebne w porze okołotreningowej jednak ja nigdy nie odczuwałem dyskomfortu jedzac posiłek z warzwami przed treningiem.. trenuje 90 min po posiłku... posiłek potreningowy to w 80% sałatka+mieso a wcale nie trzeba jeść góry warzyw żeby dostarczyć sobie [...]
Młodyś :-) Daj 2 rodzaje ciągów, 2 rodzaje siadów, wyciskania na klatke róznicuj miedzy treningami skos/poziom. Popraw, wklej jeszcze raz. Co do michy, kasze daj po treningu, ryż przed. Duza ilosc blonnika, moze chciec Ci sie rzygać na trenie.
Myślę że z powodzeniem można stosować biały ryż, ja jadłem go przez rok i efekty były, jednak od kilku miesięcy stosuję biały tylko po treningu a w ciągu dnia brązowy. Przekonuje mnie duża ilość błonnika i powolność wchłaniania. Poza tym gdzieś w KiF widziałem zdjęcie Strzelińskiego jak wsuwał właśnie brązowy więc taki macie jeść i koniec ;) [...]
po przeczytaniu wszystkich stron z tego artykułu: http://www.sfd.pl/Przyk%C5%82adowa_dieta_Low_Carb_na_redukcj%C4%99%2C_du%C5%BCa_pomoc_dla_pocz%C4%85tkuj%C4%85cych-t587794-s1.html podjąłem próbę ułożenia kolejnej diety. oto ona. do każdego posiłku oczywiście warzywa i trochę kiełków żeby zwiększyć ilość błonnika. źródła białka bym różnicował tzn. [...]
[...] gazy sa produkowane przy diecie bogatej w bialko.Czesto wlasnie powstaja na szlakach przemiany aminokwasow i wydalania azotu. Proponuje ograniczyc trche bialko i zwiekszyc ilosc blonnika (obu wersji) w diecie.Rozpuszczalny znajduje sie w platkach oswianych i owocach, zas nierospuszczalny w otrebach oraz warzywach.Sproboj tez unikac mleka w [...]
Mniej więcej podstawami dietetyki. Jedyna rzecz jaka mogłaby przemawiać za Twoją teorią(acz też nie podajesz czemu tak miało by być, więc ciężko szerzej się do tego ustosunkować), to nadmierna ilość błonnika i ewentualnie substancji antyodzywczych w pełnoziarnistych produktach zbożowych, jednak przekładając to na przeciętne spożycie tego [...]
Też chciałbym mieć taki problem, weź się zamień ze mną jak możesz };-) Może spróbuj obniżyć węgle na rzecz tłuszczy? A jak nie to może spróbuj zmieniać rodzaj węgli - np. ryż brązowy na biały - lepiej wchodzi (duża ilość błonnika syci mocniej dlatego) makaron dobrze wchodzi bardzo a nawet możesz jakiś % całodziennej puli węgli dać z prostych [...]